- CATS
- Posts
- CATS #3: Cat mai scade Bitcoin?
CATS #3: Cat mai scade Bitcoin?
Tensiunile din Est zguduie piata, un nou iPhone SE si cipuri Huawei.
🐱 Subperformanta Bitcoin zdrobeste altcoinurile
🐈 ByteDance dezvolta model AI cu cipuri Huawei
😻 Apple anunta un nou iPhone SE
😹 Tensiunile din est scumpesc petrolul
Subperformanta Bitcoin zdrobeste altcoinurile
Un zid prea puternic: Nereusita Bitcoin de a trece de pragul de $65.000 are sanse mari sa trimita Bitcoin la niveluri inferioare. Acum ca si S&P500 scade, posibilitatea sa vedem Bitcoin la $52.000 creste exponential.
De ce conteaza: Daca terminam saptamana la aceste preturi (sau mai jos), altcoinurile vor avea de suferit major. Ma astept sa le cumparam mai ieftin.
EigenLayer live
Ingrijorari privind oferta: Proaspat-tranzactionabilul token EigenLayer a starnit controverse din cauza distributiei si inflatiei potentiale. Nimic de speriat pentru un airdrop.
De ce conteaza: Evolutia pretului imediat dupa un airdrop nu este fidela realitatii. Odata ce se vand alocarile, EigenLayer are sanse mari sa creasca. Dat fiind ca e unul dintre cele mai mari proiecte de pe Ethereum.
ByteDance dezvolta model AI cu cipuri Huawei
Colaborarea… asteptata: ByteDance lucreaza la un nou model AI folosind cipuri Huawei, evitand restrictiile SUA. Surpriza - pot fi gasite si solutii locale dupa interzicerile americanilor.
De ce conteaza: Colaborarea arata ca China e bine pregatita sa se descurce de una singura. Tensiunile geopolitice vor creste din cauza proximitatii fata de producatorii de microcipuri.
Microsoft investeste 4.3 miliarde de euro in Italia
In al noualea cer: Microsoft a anuntat (inca) o investitie majora in infrastructura AI si cloud. De data asta la noi in Europa.
De ce conteaza: Investitiile facute de Microsoft sunt de cel mai bun fel: au efecte relativ rapide si ofera avantaje pe termen lung. Exact ce-ti trebuie ca sa-ti consolidezi pozitia.
Apple anunta un nou iPhone SE
Mai baga o fisa: Apple planuieste un nou iPhone SE si un iPad Air imbunatatit pentru inceputul anului viitor.
De ce conteaza: Dupa nemultumirile create de seria de iPhone 16, Apple are nevoie de un refresh. Cred ca un upgrade bun modelului SE care este accesibil si pietelor mai putin instarite e alifia potrivita.
UE investigheaza Youtube, Snapchat, TikTok
Algoritmul sub lupa: Comisia Europeana cere informatii despre sistemele de recomandare ale YouTube, Snapchat si TikTok. Adevarul e ca se pricep, parca, “prea bine”.
De ce conteaza: Aceasta investigatie ar putea duce la reglementari mai stricte privind acesti algoritmi, afectand modelele de business ale platformelor sociale. Ar putea, in acelasi timp, sa ne lase iarasi in urma cu inovatia.
Tensiunile din est scumpesc petrolul
Multiple variabile: Aprecierea dolarului si ingrijorarile legate de cerere au contribuit la scaderea pretului petrolului. Dar conflictul Iran dintre Iran si Israel conduce la cresterea sa.
De ce conteaza: Fluctuatiile pretului petrolului pot avea efecte in lant asupra inflatiei, costurilor de transport si productie industriala, influentand economiile la nivel global. De obicei, efectele se vad peste doua luni.
Dolarul revine brusc
Cash is king: Dolarul atinge maxime multi-anuale fata de yenul japonez si yuanul chinezesc. DXY reuseste in acelasi timp sa sparga rezistente importante datorita incertitudinii globale.
De ce conteaza: Aprecierea dolarului inseamna de obicei scaderi pentru activele mai riscante. Adica actiuni si crypto.
ALRO Slatina in lumina reflectoarelor
Straluceste ca aluminiul: ALRO Slatina raporteaza o crestere a productiei si vanzarilor in primul semestru din 2024. Inca nu vedem asta si in pretul actiunilor.
De ce conteaza: ALRO este unul dintre indicatorii sanatatii sectorului industrial romanesc. In ultimii 20 de ani, compania a realizat investitii de peste $900 milioane in tehnologie si eficienta.
Read:
🤖 Te-ai intrebat vreodata cat de departe suntem de momentul in care un AI va castiga Premiul Nobel?
🧠 Acum avem un “Google Maps” complet pentru un creier. Poti sa-i vezi toate strazile, aleile si autostrazile.
Grafic: Toata lumea are probleme cu increderea in guverne. Doar 20% din americani le mai cred.
Watch: Uite cum controleaza 11 indivizi peste 450 de miliarde.
Cum ti s-a parut newsletter-ul de astazi? |
Disclaimer: Tot ceea ce scriem in newsletter este o radiografie a industriei asa cum o vedem noi, prin prisma informatiilor care sunt publice. Nu suntem in masura sa dam sfaturi investitionale nimanui, prin urmare ceea ce faci cu propriul capital este o decizie personala.
Reply