• CATS
  • Posts
  • The Crypto Insider #175: Sa nu va uitati dupa colt!

The Crypto Insider #175: Sa nu va uitati dupa colt!

Bine ai venit la The Crypto Insider, harta completa pentru navigarea in spatiul crypto: DeFi, NFTs, Analiza piata, Stiri. Alatura-te celor aproape 10.000 de cititori in aceasta calatorie si ia parte la scrierea istoriei!

Un aspect tehnic: este posibil ca Google sa taie textul la final si sa afiseze un mesaj pe care trebuie sa dai click pentru a vedea tot e-mailul intr-o noua fereastra.

Topuri, clasamente si statistici despre Romania in ultimele doua LA FIX.

Cel de marti:

Si cel de miercuri:

Astazi urma sa aiba loc Crypto After Dark-ul unde as fi dezbatut ce se intampla in piete alaturi de Mr.Spread. Din pacate, setup-ul meu a facut crush si a trebuit sa amanam pentru joia viitoare cand va fi cu adevarat o editia aniversara intrucat e si ziua lui Marc, baietelul meu.

πŸ“ˆ Curios despre miscarile din piata?

🎡 NFT-urile vor depasi crypto - MEANiX

πŸ“Ί Comentam cele mai importante stiri crypto & macro

πŸ“š Invatam despre puterea Staking-ului

Suntem concisi! Ai sa termini de citit newsletter-ul in: 4:34 minute

πŸ“ˆ MARKET UPDATE

Pretul unui bitcoin e aproximativ acelasi ca pe 28 septembrie, 28 august, 13 iulie sau 18 iunie. Ma gandeam ieri, in timp ce ma uitam la deschiderea pietelor traditionale ( 16.30 ora Romaniei) ce ar crede despre ultimele 4 luni din crypto cineva care nu ar sti nimic din ce s-a intamplat in lume.

Cum s-ar raporta ulterior la propria interpretare cand i-as arata si evolutia altor assets-uri risk-on precum indicele Nasdaq? Ca sa aveti o reprezentare grafica a dilemei: Care din cele doua grafice weekly ar fi piata mai stabila, mai putin volatila, mai matura?

Bitcoin?

Sau Nasdaq unde gasim companii mari din zona inovatiei si a tech-ului?

Urmatoarea intrebare pe care orice investitor normal la cap si-o pune este: de ce lucrurile stau pe dos? Asistam la o decuplare a pietei crypto sau undeva exista un misspricing? Atat timp cat mare lucru nu s-a schimbat din punct de vedere al regulation-ului sau a adoptiei institutionale e greu de crezut ca putem asista la o decuplare in doar cateva luni, cu atat mai mult pe fond de bear market si scadere a lichiditatii.

FGI ramane la Extreme Fear dintr-o inertie pentru ca modul in care actorii din piata reactioneaza e diferit. Practic, avem urmatoarea ciudatenie. Conditiile macro se inrautatesc, pietele traditionale reactioneaza timid la cresterea tempo-ului, iar cea crypto e practic impasibila. Cei mai multi analisti spuneau ( cu argumente logice si de bun-simt) ca bitcoin-ul va pierde support-ul de la 18k atunci cand equities vor face a lower-low. Si au facut, dar regele nostru, nada. Impasibil. Daca era doar el, poate mai aveam vreo urma de indoiala, dar cand si alts-urile se tin stoice e din ce in ce mai clar ca dupa colt ne asteapta liftul pentru a mai cobori un nivel.

Si ca tot vorbim de misspricings si market-uri ineficiente, Solana a cazut sub 1 miliard Total Value Locked dupa hack-ul Margo markets fiind al 7-lea layer one. Daca excludem Tron pe motive de igenia, raman 6 cu TVL mai mare. Doar ca 2 dintre ele si au un marketcap mai mare, Ethereum si BNB.

Mai sus aveti o statistica facuta sa arate bine. Volumul de tranzactii pe Opensea s-a prabusit de la inceputul anului, dar daca facem cherrypeak gasim motive sa fim optimisti: numarul de wallet-uri cu cel putin un NFT s-a dublat in ultimele 9 luni. De la 3 milioane la putin peste 6.

Take care,

V

πŸ“ Notes from MEANiX

Music NFTs don’t sleep:

  • Instagram se pare ca lucreaza la un nou feature al aplicatiei prin care utilizatorii ar putea sa isi adauge muzica la profil. Aceasta stire striga MUSIC NFTs, nu?

  • EIP-5553, o noua extensie a standardului ERC-721, este in curs de dezvoltare cu scopul de a introduce o modalitate prin care proprietatea intelectuala sa fie reprezentata in mod corect pe blockchain;

  • Triller, o companie de short-videos evaluata la 5 miliarde de dolari, isi lanseaza propria platforma metaverse, numita nu foarte creativ Metaverz, unde utilizatorii se vor putea aduna sa vizioneze muzica live si evenimente sportive. Sam Feldt, unul dintre cei mai mari DJ de muzica electronica din lume, va fi primul artist in Metaverz;

  • Audius cumpara Soundstage.fm, o platforma de concerte virtuale din Barcelona. Cea mai populara platforma de streaming de music NFTs se extinde in spatiul concertelor virtuale, demonstrand inca o data ca inovatorii se asteapta ca experientele virtuale sa creasca semnificativ in popularitate;

  • Sound.xyz a atins pragul de 4.000 de colectionari unici care au cumparat un music NFT de pe platforma lor. We are still early!!!

  • Avenged Sevenfold, o trupa rock cu peste 4 milioane de urmaritori pe toate platformele, sarbatoreste anul acesta Halloween-ul doar cu detinatorii NFT-urilor din colectia β€˜Death Club NFT’. Cat de cool e asta? Nu ai in fiecare zi oportunitatea sa petreci cu niste adevarati rockstars;

  • Comunitatea Water and Music porneste vinerea aceasta un nou proces colaborativ despre creative AI pe canalul lor oficial de Discord. Voi fi acolo si voi contribui pe tot parcursul acestui proiect;

  • .Records e un nou subdomeniu Ethereum prin care oricine poate sa isi creeze o identitate concentrata pe muzica. RAC a cumparat domeniul interscope.records, folosind numele unei case de discuri la care a fost afiliat in trecut, si declara public ca le va da domeniul in schimbul drepturior de master a pieselor sale. Foarte funny, vezi aici.

Scena de Music NFTs este foarte activa. Saptamanal observam noi investitii, milestone-uri atinse, inovatii si adoptii, ceea ce demonstreaza ca piata se maturizeaza usor-usor. Dar postarea celor de la Sound.xyz, spunand ca au atins pragul de 4.000 de colectionari, a fost putin surprinzatoare. Cum se poate ca cel mai mare marketplace de music NFTs sa aiba doar 4.000 de colectionari unici?

Curios fiind, am intrat pe Dune Analytics si m-am uitat peste numere. 4.000 de colectionari au generat $2.7m pentru 163 de artisti mintand pe Sound.xyz. Asta inseamna o medie de 675$ cheltuiti per colectionar! Sigur, unii au cheltuit 50$, altii 10.000$, iar artistii nu au fost remunerati in mod egal, dar numerele sunt totusi incredibile. Oare care va fi valorea acestor NFT-uri cand Sound va atinge 10.000 sau chiar 100.000 de colectionari?

Suntem super early! Iar daca am invatat ceva pana acum de la crypto, e faptul ca early believers sunt rasplatiti mai tarziu.

πŸ“Ί TOP NEWS

  • Din ciclul stirilor care nu fac headlines si cu care ne-am obisnuit, dar pentru care am fi omorat un om in 2018-2019:

  • Cand primesti bani sa construiesti lucruri te simti bine pentru ca someone has you back. In plus, ai cu respectivul VC interese comune devenind astfel un partener. Dupa ce executi ( mai bine sau mai rau) si te saturi de ce poti cumpara cu banii incep sa iti puta partenerii cand nu sunt de acord cu tine. A16z se pune de-a curmezisul in ceea ce priveste planul de schisma a fondatorului MakerDAO. You win some, you lose some, doar nu uita cine te-a pus pe orbita.

  • Lumea se impacienteaza pentru ca 35.000 de bitcoin care nu se mai miscasera din 2018 au fost transferati. Omul i-a cumparat la $3901 pe 4 decembrie 2018 si a platit 124 de milioane de dolari. In plin bear market, cei 35.000 valoreaza 612 milioane. La ATH ar fi fost 2.4 miliarde. Ce e si mai interesant e ca whales au acumulat in acea zona nu mai putin de 337.000 de bitcoini, marcand astfel bottom-ul acelui bear market. Concluzia? Urmarim si asteptam cuminti.

πŸ‘ΆπŸ“š CRYPTO LESSON

Ai auzit despre staking odata cu trecerea Ethereum-ului la Proof-of-stake si nu stii de unde sa apuci subiectul? Ai monede care dorm prin wallet-uri desi ti-ar putea genera venituri pasive? Pune-le la treaba! Madalina iti explica si cum :)

Completeaza-ti cunostintele cu restul informatiilor de la Cryptomatics.

πŸ‘€πŸ™‰ WEEKLY WATCH & READ

  • Twitter thread: Balaji, una dintre cele mai stralucite minti ale lumii, nu doar din crypto, analizeaza pe scurt pandemia de obezitate si cauzele acesteia:

  • Carte: Thinking in Bets: Making Smarter Decisions When You Don't Have All the Facts by Annie Duke. Am inceput sa joc poker la 17 ani, adica in 2005 cand Texas Hold'em era un lucru relativ exotic in Romania. De asta mi-a placut sa invat trading cativa ani mai tarziu. Crypto a venit la intersectia drumurilor, iar numitorul comun e gandirea in probabilitati. O piata atat de volatila cum e crypto deschide larg usa incertitudinii. Diferenta dintre scam-uri si povesti de succes care iti pot schimba viata e aproape insesizabila la prima vedere. In practica, orice rezultat deriva din calitatea deciziilor noastre si noroc. Pe al doilea nu il putem controla, deci nu ne ramane decat sa ne imbunatatim decision making-ul. Practic, thinking in bets.

  • Video: Noul format gandit de Andrei si Madalina e MARFA:

Newsletter-ul de azi a fost...

Alatura-te altor 5000+ de pasionati si tine-ne aproape:

Stiai ca avem newsletter free si in engleza? The Crypto Insider Report

Disclaimer: Tot ceea ce scriem in newsletter este o radiografie a industriei asa cum o vedem noi, prin prisma informatiilor care sunt publice. Nu suntem in masura sa dam sfaturi investitionale nimanui, prin urmare ceea ce faci cu propriul capital este o decizie personala.

Reply

or to participate.