• CATS
  • Posts
  • The Crypto Insider #6: Despre pariul Stakeborg

The Crypto Insider #6: Despre pariul Stakeborg

Disclaimer: Tot ceea ce scriem in newsletterul “The Crypto Insider” e o radiografie a industriei asa cum o vedem noi, prin prisma informatiilor care sunt publice pentru toata lumea. Nu suntem in masura sa dam sfaturi investitionale nimanui, prin urmare ceea ce faceti cu propriul capital este o decizie personala.

Toti cei care cititi newsletterul ati ajuns devreme la petrecere. Industria crypto e inca tanara desi pentru cei care am inceput acum cativa ani pare ca a trecut o viata. Bitcoinul devine “a thing” pe CNBC sau Wall Street ( nu stiu daca asta e bine sau rau, vom afla) iar primele produse cu o utilitate reala de abia incep sa apara.

Investitiile in crypto sunt riscante, la fel cum sunt si pariurile pe care le fac firmele de Venture Capital atunci cand semneaza cecuri pentru companii abia iesite din pamant. Practic, in acel moment ai doar doua variabile pe care le poti lua in calcul in mod obiectiv: membrii echipei si dimensiunea problemei pe care acestia isi propun sa o rezolve.

VC funds investesc in zeci de companii stiind ca cele mai multe se vor pierde pe parcurs, dar cele cateva care vor avea un succes rasunator, se vor dovedi extrem de profitabile. E deja un truism ca din 10 investitii, daca 7 dau gres, 2 sunt break-even si una se finalizeaza cu un exit, fondul respectiv este profitabil.

Noi, la Stakeborg, credem ca investitiile in crypto ar trebui sa urmareasca aceeasi logica indiferent ca vorbim de un portofoliu personal de cateva sute de euro sau portofolii mari ale unor companii. Trebuie sa fii pregatit, mai ales cand pariul tau este pe un proiect cu un marketcap de cateva milioane de dolari, sa pierzi toti banii. Mai bine lasa-te surprins decat sa iti faci iluzii ca 200 de euro bagati azi in My Neighbor Alice ( da, exista un asemenea coin) te vor face milionar. E un mindset sanatos care te va ajuta sa treci mai usor peste infrangerile inerente.

Foarte multi dintre cei care sunt noi in lumea crypto prefera sa cumpere ce li se shilluieste de catre unii sau altii decat sa se documenteze din mai multe surse despre un proiect, sa incerce sa inteleaga ce problema vrea sa rezolve si cine sunt cei care isi asuma misiunea. Scopul newsletterului nostru, dar si misiunea educationala a Stakeborg, este sa va invitam sa va construiti un model critic de a va gandi investitiile; un sistem pe care il veti putea utiliza si pe viitor fara a va mai lasa influentati de Youtuberi care au fost platiti ( foarte bine cei mai multi dintre ei) pentru a promova ceva in care nici ei nu cred.

Nu mai e un secret ca Stakeborg este investitor strategic in Swingby, un proiect care isi doreste sa faciliteze utilizarea bitcoinului in cadrul celorlalte blockchainuri. Primul pas a fost “legarea” bitcoinului de Ethereum pentru ca oamenii care isi doresc sa utilizeze WBTC in cadrul proiectelor DeFi sa o poata face intr-un mod cat mai sigur. In martie, se va lansa al doilea bridge care va aduce, cel mai probabil, bitcoin in Smart Chain-ul celor de la Binance astfel incat proiectele DeFi de sub umbrela Binance sa poata inflori.

Swingby e un proiect complex, dar nu dificil de inteles. Intr-un AMA ( Ask me anything) pe care l-am avut cu CEO-ul lor acum 10 zile am abordat diferite subiecte care pot fi de interes pentru cei care isi doresc sa investeasca in Swingby:

Cine poate face bani cu Swingby - Clipul aici

De ce Swingby e cel mai sigur mod de a duce bitcoin in Ethereum - Clipul aici

De ce Swingby e o solutie mai utila si mai interesanta decat REN - Clipul aici

Poate deveni Swingby un jucator mai important decat REN, un proiect care are in prezent un marketcap de 40 de ori mai mare? Noi credem ca da si avem cateva argumente obiective in sensul asta.

  1. Este mai sigur ( nu depinzi de Swingby odata ce esti ajuns in WBTC cum depinzi de REN odata ajuns in renBTC)

  2. Mai intuitiv pentru cei care interesati sa il foloseasca

  3. Mai util ( WBTC e de aproape 10 ori mai lichid decat renBTC) si mai polivalent ( se vor lansa bridges la fiecare 3 luni).

  4. Inclusiv tokenul are o utilitate mai interesanta, validatorii urmand sa se intreaca pentru a obtine un numar cat mai mare de tokens (pentru a-si asigura un % cat mai mare din fees) nu doar pentru un bridge ci pentru mai multe iar in curand tokenul va avea si valente de guvernare token holderii urmand sa decida asupra urmatoarelor directii in care Swingby se va dezvolta.

Odata cu trecerea timpului vom afla daca pariul nostru a fost unul castigator sau nu; dar ce stim cu siguranta este ca vom face tot posibilul sa fie.

Pana atunci, you know…Bitcoin e cel mai sigur drum prin jungla crypto.

Stay Safe,

V

----------------

Razvan’s Macro2c:

Lansarea aplicatiei Maiar este un pas important pentru industria crypto pentru ca prin modul in care a fost gandita si conceputa, va imbunatati interactiunea oamenilor cu produsele crypto. Pana acum UX-ul acestora a fost mai degraba basic si s-au adresat mai mult initiatilor. Maiar vine sa fie cea mai smart punte spre retail. Vor reusi cei de la Elrond sa ajunga la un miliard de utilizatori? Conteaza mai putin ce credem noi. Oamenii vor decide. De aici una din frumusetile tehnologiei: este meritocratica.

Dar pana atunci, ne asteapta o noua aventura: construirea altor proiecte in cadrul blockchain-ului celor de la Elrond. Astfel, un numar cat mai mare de dapps vor putea beneficia de rapiditatea retelei construite de Beni & co. That’s even more exciting!

———————————————————————————————————

The Altcoin Pulse:

O crestere brusca a bitcoin ( am detaliat pe contul nostru de Instagram) ar putea genera ceva pain pentru altcoins. Pe de alta parte, Ethereum este aproape ( din nou) de spargerea ATH-ului. Cu cat e incercata mai des o rezistenta, daca retracement-ul e mai slab ( cazul de acum ), rezistenta devina mai slaba. This week might happen.

Trending

Proiecte bune, lichide si cu un marketcap decent care au inregistrat o crestere semnificativa in ultimele 7 zile:

  1. Saffron - 94% ( un DeFi foarte interesant despre care vom mai auzi pentru ca vine sa rezolve aceeasi problema ca si BardBridge, un alt proiect care a avut o crestere semnificativa mentionata in cadrul Altcoin pulse saptamana trecuta)

  2. 1inch - 76% ( Figura deja cunoscuta, dar deja hyper extended)

  3. Badger Dao - 74% ( un proiect mai putin cunoscut care isi propune o mai buna reprezentarea a bitcoinului in DeFi atacand lichiditatea WBTC si renBTC. O sa mai auzim de ei)

  4. ThorChain - 64% ( interoperabilitatea va continua sa fie un hot topic iar pretul RUNE are deja cateva luni de parabolic evolution)

  5. Sushi - 54% ( De cand s-a terminat cu dramele, Sushi se misca foarte bine si putem vedea o evolutie a pretului asemanatoare cu cea a UniSwap)

  6. Balancer - 45% ( unul din proiectele unde poti utiliza WBTC pentru a obtine un yield interesant. Singurul “pacat” al proiectelor de tipul Balancer e ca, la fel ca la Curve de exemplu, lumea primeste tokens atunci cand pun lichiditate in pools deci necumparandu-le ci primindu-le, tentatia de a le vinde instant in market poate fi mare. E mai interesant de utilizat protocolul si genera yield decat sa detii tokenul.)

  7. Unibright - 40% ( o solutie B2B pt firmele care sunt interesate sa-si dezvolte o zona de blockchain in cadrul companiei lor. Parteneriate foarte bune, nemti seriosi, proiect care, odata ajuns si pe un exchange cu lichiditate multa, ar putea avea o evolutie interesanta)

——————————————————————————————————

Ce ne place: Exchangeurile descentralizate, subiectul asupra carora vom reveni in urmatoarele articole, au devenit un element fundamental a miscarii DeFi punand sub semnul intrebarii, pe termen lung, monopolul exchangeurilor centralizate. In Septembrie anul trecut, Uniswap a distribuit 15% din monedele UNI userilor care au interactionat cu platforma sub o forma sau alta pana la data de 1 septembrie. La un pret initial de $3/token, Uniswap a trimis $1200 per adresa pt un total de $450 de milioane de dolari. Pentru cine nu si-a vandut tokenii intre timp, acum acestia valoreaza $6500. Not bad.

Si mai interesant este ca astfel s-a patentat un model de succes care propulseaza un proiect la cateva sute de milioane marketcap descentralizandu-o totodata catre userii sai hardcore.

What makes us think: Corectiile bitcoinului in bull markets au tendinta de a deveni din ce in ce mai scurte. Incepand cu ultimul bull run, cel din 2017, numarul de zile in care investitorii puteau cumpara “the dips” a tot scazut iar pe masura ce ne-am apropiat de varf, s-a ajuns la candles de ordinul orelor. Tendinta credem noi ca va fi si mai vizibila in 2020. Brace yourselves!

—————————————————————————————————

Cryptobook of the week: Bitcoin: Hard Money you can’t fuck with. Mai vreti si alte explicatii? Jason Williams e partenerul lui Anthony Pompliano si antreprenor cu multiple big exits la activ.

Business book of the week: Grit. The power of passion and perseverance. E cartea cartilor pentru business, dar si pentru viata in general. Mindsetul meu se imparte intre momentul cand am citit-o si dupa.

Romanian exchange that we recommend: LDV Exchange

Youtube channel we enjoy watching: Coin Bureau

—————————————————————————————————-

Interesting Headlines ( Sectiune in parteneriat cu cryptonita.ro)

  1. Cel mai mult ne plec negationistii care incep sa vorbeasca ca si cum ei au fost dintotdeauna niste crypto maniaci. Ne incearca asa o satisfactie a convertirii ca la Martorii lui Iehova. Azi, CEO-ul de la VISA.

  1. Nu am vrut sa atingem prea mult subiectul RobinHood, dar totul devine un circ absolut. De aici necesitatea descentralizarii tradingului astfel incat nicio entitate sa nu iti poata ingradi optiunea de cumpara sau vinde

  1. Game theory cu politicieni. Dupa ce cativa incep sa detina bitcoin devine absurd sa lupti impotriva propriului interes si ii impingi si pe ceilalti colegi sa se gandeasca la trenul care poate pleca din gara fara ei

https://cryptonita.ro/crypto-e-de-neoprit-zice-un-parlamentar-american-care-ii-indeamna-si-pe-alti-legiuitori-sa-adopte-bitcoin/

Reply

or to participate.