• CATS
  • Posts
  • The Crypto Insider PRO #5: Gold 2.0 inevitabil & Grayscale DeFi Fund

The Crypto Insider PRO #5: Gold 2.0 inevitabil & Grayscale DeFi Fund

Disclaimer:

Tot ceea ce scriem in newsletterul “The Crypto Insider PRO” e o radiografie a industriei asa cum o vedem noi, prin prisma informatiilor care sunt publice pentru toata lumea. Nu suntem in masura sa dam sfaturi investitionale nimanui, prin urmare ceea ce faceti cu propriul capital este o decizie personala.

Cand in discutia cu George Buhnici am adus in discutie comparatia btc vs aur si sintagma aur 2.0 era aproape imposibil de previzionat cum va evolua lumea si economia mondiala in vremurile post-covid. Se tot mentiona despre o posibila inflatie semnificativ mai mare decat o calculau expertii care au hotarat tiparirea de moneda in nestire, dar asemenea consecintelor unor macro actiuni in lant, nimeni nu are un glob de cristal in care sa se reveleze raspunsul.

Acum, la un an si jumatate de la interviu, datele problemei sunt ceva mai clare. Asa cum scriam intr-un newsletter anterior, inflatia din Statele Unite e mult peste cei 2% de care am fost avertizati iar impactul la scara larga a unui posibil procent mai mare si decat 5% se va vedea in timp si aproape pe nesimtite pentru omul de rand.

House price index-ul din America a atins valori record si este complet decuplat de la realitatile economiei reale.

Ni se spune de cativa ani buni ca aurul este cel mai bun hedge impotriva fenomenelor economice extreme, dar realitatea este ca aurul a ramas un produs "vechi". Apetenta investitorilor tineri pentru acest asset este aproape inexistenta iar produsele populare din fintech nu ofera aproape niciun fel de exposure la gold.

Mai mult decat atat, in ultimul an aurul a fost orice numai un bun hedge, nu.

Pus in contextul realitatii tehnologice, aurul nici macar nu face parte din narativul prezentului. E anti-sexy iar singurul lucru care il mai tine in viata e lipsa unei alternative reale unanim acceptata si puterea obisnuintei.

Cu fiecare block bitcoinului isi demonstreaza "standing power-ul". Cu fiecare FUD si cu fiecare stire venita dinspre guvernele pline de regulation pe la gura, bitcoinul nu isi arata limitele ci antifragilitatea.

Cu fiecare an care trece bitcoinul va deveni un pretendent tot mai serios pentru a inlocui aurul din manualul de investitii in epoca digitala.

R

=================================

The Boring $tuff

Cold argument pentru this DeFI snapshot in time: avem pana in 3 milioane de utilizatori ai DeFi la o populatie de 8 miliarde de oameni ceea ce inseamna aproximativ 0.0003%.

DeFi va avea propriile ups & downs in perioada urmatoare. Prea mult hype va grabi probabil un regulation care deja pluteste deasupra industriei de ceva timp. Vor veni perioadele in care se va canta din nou prohodul DeFi iar piata se va curata de uscaturi. Good projects will win big si cele mai multe dintre cele care vietuiesc doar pe baza de gargara in prezent, vor disparea si nimeni nu isi va mai aminti de ele peste 6 luni.

Grayscale DeFi fund are in prezent in jur de 6-7 milioane de dolari AUM desi nu a fost lansat decat de cateva saptamani. In componenta putem regasi majoritatea DeFi bluechips, dar ce sare in ochi este procentul urias alocat Uniswap - peste 50%. Avand in vedere ca fondul e backed 1:1 de assseturi cumparate de piata e de asteptat ca Grayscale sa faca leverage la relatiile pe care deja le are cu clientii institutionali pentru a creste expunerea acestora.

Cand la ETHcc Paris, head of growth de la Uniswap a declarat ca se lucreaza pentru integrari cu nume cunoscute precum Paypal sau Robin Hood nu stiu cati au crezut sau au priceput rationamentul din spatele miscarii. Cert este ca atat Paypal cat si Robin Hood isi doresc sa poata oferi servicii de calitatea utilizatorilor pe care ii au si printre astea se numara si trade-uri instante fara a mai fi obligati sa lucreze cu market makeri.

Am vazut in bull run-ul de pana acum importanta covarsitoare pe care cei de la Digital Currency Group au avut-o nu doar prin Grayscale ( desi e principalul si cel mai cunoscut vehicul) dar si prin toate celelalte investitii pe care le au facut fie in proiecte crypto fie in media. Daca in a doua perioada a anului catalizatorul pietei va fi din nou zona de DeFi e de asteptat nu doar ca fondul in sine sa aiba sute de milioane in AUM, dar si proiectele din interiorul acestuia sa aiba o expunere uriasa si o crestere a pretului pe masura.

Crypto e o industrie cu destul de multa inertie unde toata lumea, chiar si cei mai putin experimentati, vor sa ghiceasca viitorul in loc sa investeasca cu datele pe care le au in prezent. Daca UMA este in DeFi fund-ul Grayscale si informatia va fi diseminata in mod agresiv, un val urias de retail investors va cumpara UMA fara sa isi bata capul sa inteleaga ce au cumparat. Sa fii in compania potrivita e de cele mai multe ori indeajuns in crypto.

Investitiile in tool-uri semi-pasive cu comisioane mici ( 1-3%), fie ca se cheama indexuri sau funds vor deveni poarta de intrare a noilor investitori in crypto iar proiectele serioas isi vor dori sa fie prezenta in cadrul acestor vehicule la fel cum in prezent isi doresc sa fie listate pe Binance sau Coinbase.

Stay safe,

V

==========

Stay Curious

Sunt NFT-urile poarta de acces in crypto pentru mase?

“Skale, un layer 2 pentru Ethereum, a anuntat primele 6 dApps pe care le va gazdui.” Fraza asta o regasiti in newsletter-ul gratuit de luni, la sectiunea Altcoin Pulse.

Daca tot are mai mult timp liber, Messi isi lanseaza colectia de NFT-uri. Floyd Mayweather face acelasi lucru, pe 10 august in mod oficial. Sau azi, ca un pre-sale, pentru cei care pe 1 august detineau 1 taur de la Bulls on the Block. La fel si Ashton Kutcher, si-a lansat saptamana trecuta, personajele pisicile din colectia sa de NFT-uri, pisici care sunt biletul de intrare la desenele animate Stoner Cats. Cei de la Coca-Cola au vandut zilele trecute, pentru vreo 200 ETH( ~500k $), primul lor NFT.

Majoritatea celor care citim newsletter-ul PRO, stim (probabil) ce inseamna sa vorbesti despre crypto apropiatilor care cumva ar vrea, in teorie, dar in practica pur si simplu (inca) nu vor si nu vor. Si e ok.

Pentru cineva care a auzit doar de Bitcoin, cum faci cu dApps, Ethereum sau layer 2, din prima fraza, la un loc? De unde te apuci sa explici? Ei bine, in ceea ce priveste NFT-urile, lucrurile arata mult mai simplu. Mai mult, sunt chiar mari sansele ca cineva sa deschida discutia si sa iti zica ceva de genul: “Salut, stiu ca tu erai cu crypto. Am vazut la ProTv ca Messi si-a lansat ceva. As lua si eu o bucata, ca daca si Messi s-a bagat, eu sunt fan de mic. Si vreau ceva si de la Mayweather, ca ala e masina de facut bani. Nu prea inteleg cu pisicile alea drogate ale lui Ashton Kutcher, dar pare interesant. Mai ales ca il stiu de pe vremea lui Demi Moore.”

Lasand gluma la o parte, majoritatea dintre noi, indiferent ca avem telefoane de la Apple, Samsung, Huawei sau Xiaomi, nu ni le-am luat pentru ca ne-au impresionat inginerii cu inovatiile tehnologice la care au ajuns si pentru ca stim povestea fiecarei piese din interior. Chiar daca principalul motiv asta ar fi. Dar e imbracat in faptul ca telefonul arata foarte bine, face poze foarte tari, tine bateria(daca nu e iPhone) sau e cool sa il ai. Foarte important, pentru ca il mai au si altii.

Si pentru a ajunge la mase cu blockchain-ul si cu crypto, e nevoie de aceleasi lucruri. Sa fie o bariera de intrare mai accesibila. Ceva care sa rezoneze cu majoritatea. Ne plac analogiile si ne plac lucrurile pe care le fac si altii. Societatea ne-a educat sa ne simtim confortabil atunci cand suntem in preajma unora “de-ai nostri”.

Iar cu NFT-urile ne apropiem mai mult de zona in care incepem sa ne simtim confortabil. Bun, in primul rand, e destul de clar: faptul ca am auzit atatea povesti despre profituri impresionante, reprezinta (pentru majoritatea) un punct de plecare important. In plus, pentru ca citim zilnic despre persoane publice care au intrat sau urmeaza sa intre in zona asta, ne confirma ca e ceva aici.

Dar, in al doilea rand, NFT-urile vin la pachet cu un status. Iar noi, oamenii, in general comunicam prin ce “purtam”. Sau folosim. Indiferent ca e logo-ul de pe adidasi, tricou, camasa, papuci, ceas, ori telefon. Sau tatuajul pe care ni-l facem(ori nu), sau masina condusa, casa si cartierul in care stam, vacanta in care mergem, sau liceul si facultatea la care am mers. Nu ne-am schimbat prea mult. Daca atunci cand eram copii voiam si noi mingea noastra pentru ca avea si ala de la etajul 2, acum vrem sa mergem si noi cu trotineta electrica pe Calea Victoriei, sau poate vrem o Tesla, vrem in city-break si mai vrem sa bagam work from home pentru ca si altii fac asta, deci se poate. Si vrem crypto, dar mai nou vrem (macar) un NFT.

In ceea ce priveste statutul de colectionari, ei bine, suntem de mici acolo. Incepem poate sa colectionam pietricele (am vazut eu de curand la baiatul nasilor), apoi masinute - le vrem pe toate dintr-o colectie, super-eroi sau poate papusi in cazul fetelor. Probabil ne amintim toti de abtibildurile cu personaje din desene animate, in care gaseam guma invelita. Sa nu mai zic de albumele cu fotbalisti, de la Panini parca erau. Altii sunt cu timbre, unii cu sticle de bautura, altii cu trabucuri, unii cu adidasi sau cu magneti de frigider.

Daca ma intrebi de pictori, imi vin in cap Grigorescu si Tonita. De la primul, nu stiu de unde, dar stiu ceva de “Carul cu boi” si de Tonita imi amintesc din seria BD. Daca ma intrebi de colectionari, imi vin in cap tablourile lui Nastase si, incredibil, tablourile ascunse de Valcov prin pereti.

Ei bine, prin NFT-uri, putem (re)deveni toti colectionari. Si pare mai usor ca niciodata. Stii intotdeauna cat valoreaza NFT-ul tau, stii cat de mare e cererea, stii cati detinatori sunt in total la o colectie, poti sa il scoti la vanzare 24/7, de oriunde de pe glob unde ai o conexiune la net. Asta inseamna ca e mult mai lichid decat un tablou. Si mai stii ca nu cumperi vreun fals, pentru ca vine cu un certificat de autenticitate. In blockchain.

Si dupa, e mai usor sa povestesti. Pana la urma explici simplu ca un NFT e ceva digital, unicat, la care doar tu esti proprietar. Nimeni altcineva. Chiar daca cineva face o copie, doar tu ai originalul. Si dupa chiar e simplu sa povestesti despre cum ai si tu un NFT de la Messi. Si oricine intelege daca ii spui ca ai o “poza semnata de el”.

Evident ca e mult mai usor sa vorbesti cu familia la masa de Craciun despre “poza ta cu Messi”, decat sa le spui asta:

“BarnBridge doreste sa faciliteze tranzitia dinspre TradFi catre DeFi, prin solutii de management al riscului. BarnBridge este un protocol care, pe scurt, tokenizeaza, compartimenteaza si cuantifica riscul asociat cu yield-ul sau volatilitatea preturilor, cu scopul de a-l face tranzactionabil si mai usor de inteles de catre comunitatea DeFi. BarnBridge reduce riscul asset-urilor digitale si al yield-ului, impartindu-l in bucati numite “tranches”, care ulterior pot fi separate si cumparate de catre investitori. In esenta, BarnBridge uniformizeaza curba de risc, prin derivative tokenizate.”

Daca esti un om care intelege destul de repede dpdv tehnic si financiar posibilitatile unui proiect de crypto, oricum parca nici nu iti vine sa te zbati prea tare sa explici despre ce e vorba celor din jurul tau. Si chiar daca reusesti sa le explici, ca ei sa o dea mai departe, deja e science fiction.

La NFT-uri e altceva. Vlad povesteste de multe ori despre cei ghidati de principiul “mi se cuvine”: am bagat banii in crypto, aia sa munceasca, si eu sa fac x-uri. In schimb, din ce am observat, a devenit mult mai natural pentru cei care au investit intr-un NFT, sa si promoveze acel proiect. Sa nu se mai bazeze doar pe devs sau pe marketingul proiectului si sa dea singuri share la un tweet, sa puna un story pe insta sau sa isi schimbe poza de profil pe Telegram sau pe Whatsapp.

Printre cele 6 nevoi umane de baza exista nevoia de unicitate si nevoia de apartenenta. NFT-urile ne ajuta sa ne simtim unici si ne dau si apartenenta la o comunitate. In plus, mai sunt 2 nevoi importante, cea de certidudine, si cea de incertitudine. Oricat ar suna de ciudat, avem nevoie si de incertitudine si surprize, altfel am sta intr-o stare de plictiseala totala. Si cum ar putea fi mai bine satisfacuta nevoia noastra de incertitudine, daca nu prin faptul ca unii asteptam cu mare curiozitate sa vedem la ce bear facem unreveal si pe ce loc va fi in top?

Momentan, pare ca NFT-urile reprezinta macar una din portile de intrare a maselor in crypto, din moment ce, dupa EIP-1559 de ieri, peste 15% din cantitatea de ETH burned are legatura cu tranzactiile de NFT-uri, OpenSea si Axie fiind pe podium la ora scrierii articolului.

Pana data viitoare,

Ramaneti curiosi,

Endi

=================

Prin ochi institutionali

DAO – diferite directii de deplasare

Unul dintre conceptele interesante implementate prin blockchain il reprezinta DAO-urile (Decentralised Autonomous Organisation). DAO-ul este o entitate ce este operata prin intermediul smart contracts. Regulile si tranzactiile efectuate de entitate sunt codificate in aceste smart contracts, inlaturand nevoia de a avea o autoritate centrala sa supervizeze buna sa functionare. Poate fi privit ca un mod ingenios pentru o comunitate digitala sa se orgnanizeze din punct de vedere economic.

Intr-un mod simplist, un DAO se infiinteaza in modul urmator: un grup scrie smart contracts-urile ce stau la baza organizatiei. Urmeaza un process de distribuire de tokeni, intr-un mod cat mai echitabil si descentralizat, iar fiecare membru din comunitate ce primeste cate un token are drept de vot, ponderea votului sau fiind, de regula, in relatie directa cu numarul de tokeni detinuti. Comunitatea are libertatea de a propune initiative si de a discuta modurile de operare si guvernanta ale DAO-ului. Membrii comunitatii care detin si tokeni vor putea vota diverse initiative, un exemplu fiind prin intermediul platformei Snapshot.

Caracteristici

DAO prezinta o serie de caracteristici care vin ca o completare, dar si ca o schimbare fata de modul de functionare al unei corporatii traditionale. Printre acestea, amintim:

  • O metoda flexibila si rapida de a lua decizii in interiorul unei organizatii

  • Partea de software / smart contracts ofera oportunitati noi de moduri de co-operare

  • O participare activa a comunitatii, ce devina stimulata sa gandeasca long-term asupra proiectelor. Deciziile pot fi luate intr-un mod mult mai holistic avand in vedere faptul ca o comunitate poate fi globala si provenind din diferite medii ocupationale

  • Propun o solutie la problema principal-agent care este des intalnita in economie sau in stiintele politice – atunci cand un agent (ex. CEO sau reprezentanti politici) este in puterea de a lua decizii sau intreprinde activitati in numele / ce afecteaza un alt grup de principali (ex. actionari sau populatia unei tari)

Exemple de utilizari actuale si viitoare

Avem in prezent organizatii ce reprezinta pool-uri de persoane care sunt orientate spre achizitia de diverse active. Fiecarei entitati ii revin drepturile economice aferente share-ului acesteia din pool. Aceste DAO-uri sunt active pe domeniul NFT-urilor (ex. PleasrDAO ce a achizitionat NFT-url “Stay Free” al lui Edward Snowden pentru $5.4m) sau pe domeniul platformelor investitionale similare cu VC-urile (ex. DAO-urile propuse de Syndicate pentru a investi in proiecte din zona crypto).

Alt tip de DAO-uri se ocupa de deciziile de guvernanta de pe un anumit protocol. Mentionat intr-un articol precedent, IndexCoop DAO este responsabil de deciziile legate de asset-urile ce pot fi incluse in index fund-urile propuse de protocol, de diferitele fees associate cu aceste fonduri sau de politicile de rebalansare. De asemenea, DAO-ul asociat cu Maker le ofera oportunitatea holderilor de MKR sa ia decizii referitoare la politici legate de stablecoin-ul DAI sau de ce asset-uri pot fi folosite drept colateral pe protocol.

Avand in vedere descentralizarea, focusul pe comunitate si flexibiltiatea in luarea deciziilor, DAO-urile pot avea o multitudine de aplicatii. Printre acestea amintim:

  • Finantare / recompensa pentru investigatii jurnalistice – o comunitate se poate organiza pentru a oferi suport financiar catre anumite investigatii jurnalistice orientate spre interese locala, regionale sau de scara mai mare

  • Finantare unor activitati de research sau lobby pe anumite teme de interes

  • Finantarea unor cauze sociale – pe domeniul public, Vitalik Buterin a oferit in cadrul EthCC Paris o perspectiva interesanta de finantare a unor proiecte printr-un mecanism de retroactive public funding, ce poate fi aplicat si in alte cazuri. Acesta presupune organizarea unui DAO (numit si Results Oracle) care va evalua daca un anumit proiect a adus plus-valoare comunitatii la o anumita perioada dupa ce acesta a fost implementat. Daca raspunsul este afirmativ, atunci fondurile sunt eliberate catre acel proiect, acest process fiind facilitat de smart contracts. Procesul stimuleaza activitatile antreprenioriale si care pot fi evaluate pe baza utilitatii acestora.

  • La o unitate mai mica, un DAO poate fi implementat si in deciziile de cum pot fi valorificate fondurile clasei sau al unei scoli ori in deciziile economice ale unei administratii de bloc

  • Moduri creative de digital fun si digital art – un exemplu ar fi dynamic images prin care utilizatorii controleaza cate un pixel din imagine si pot decide printr-un sistem DAO cum pot fi umplute pixel-ul sau si cele adiacente. Rezultatele ar putea fi asemanatoare cu proiectul The Million Dollar Homepage

Concluzii

DAO-urile prezinta caracteristicile necesare sa augmenteze sau sa schimbe modul in care ne oganizam ca si comunitate/corporatii, iar modul de evolutie al acestora il vom urmari in perioada urmatoare.

Disclaimer: continutul articolului nu este orientat spre aspectele juridice avand in vedere ca acestea sunt inca intr-un stadiu fluid. Raman cateva intrebari de raspuns (ex. cum pot fi taxate aceste entitati, legarea lor de o entitate off-chain / corporatie traditionala si, implicit, de un sistem legislativ) si sunt de urmarit progresele ce se fac in aceasta directie (ex. legea Wyoming DAO sau propunerile venite din Australia de la o asociatie de avocati pe zona tech de infiintare a unui DAO LLC).

Razvan

==================

Proiectul Saptamanii: TELLOR ( $TRB )

Tellor este un oracle care functioneaza intr-un mod descentralizat pe reteaua Ethereum. Protocolul ofera utilizatorilor acces la date off-chain, printr-un sistem de tip Proof of Work, care stimuleaza minerii sa concureze pentru a rezolva interogarile de smart contracts.

Echipa care a fondat Tellor in 2018 (Nicholas Fett, Brenda Loya, si Michael Zemrose) a pornit la drum cu ideea de a construi un protocol guvernat in totalitate de comunitate, cu scopul principal de a lega datele din exterior, de partea de on-chain.

Din moment ce blockchain-urile sunt retele izolate, fara abilitatea de a extrage sau a trimite date catre sisteme externe, acest tip de proiect este esential pentru o functionare optima a economiei DeFi.

Ce este Tellor si de ce este un proiect interesant?

In acest moment, Tellor integreaza sistemul Proof of Work cu smart contracts, printr-un proces in care un utilizator creeaza un query protocolului, iar la fiecare 5 minute, la nivel de smart contract, este aleasa o provocare pentru a fi rezolvata de mineri si 5 cereri de date. Primii 5 mineri care ofera solutia si cele 5 pachete de date off-chain vor fi recompensati cu monede TRB.

Pe 18 Iunie, cei de la Tellor au lansat un whitepaper pentru varianta Tellor X, care va modifica economia digitala, va aduce un sistem mai echitabil de guvernare si probabil cel mai important, va schimba componenta Proof of Work.

Prin renuntarea la PoW, Tellor X va fi mai rapid si mai flexibil, pentru ca protocolul va putea folosi retele de tip Layer 2, fara a sacrifica ceva la nivel de securitate.

Pentru a atinge punctul maxim de descentralizare (fara niciun fel de mecanism centralizat), echipa Tellor a renuntat definitiv la cheia admin a proiectului, in octombrie 2020.

In felul acesta, toate modificarile si upgrade-urile protocolului vor fi decise de catre cei ce detin monede TRB, deci comunitatea din jurul proiectului. Acesta este, din punctul meu de vedere, unul dintre cele mai importante aspecte ale Tellor, pentru ca reprezinta cea mai buna metoda de a crea o comunitate organica, care va fi implicata in mod direct in evolutia proiectului.

Moneda $TRB:

Supply maxim: 1.911.430

Supply in circulatie : 1.853.893 + restul care sunt intr-un wallet al echipei (https://etherscan.io/token/0x88df592f8eb5d7bd38bfef7deb0fbc02cf3778a0?a=0x54d13ec47eda7189983c68a67e8498f0e755c859)

Moneda este folosita pentru:

  • Platile pentru miners, efectuate de catre utilizatorii protocolului

  • Sistemul de guvernare

  • Deposit: Miners trebuie blocheze o cantitate de TRB intr-un smart contract pentru a putea participa la retea

  • Dispute: Oricine poate disputa validitatea datelor provenite de la un miner. Pentru acest lucru exista un fee ce trebuie platit in TRB

Concluzie:

Poate Tellor sa depasesca acei oracle providers care sunt mai bine ancorati in piata crypto? (Chainlink, Band)

Proiectul are trei elemente principale care, din perspectiva mea, il fac foarte interesant pentru investitori.

  • faptul ca este descentralizat in totalitate si guvernat de comunitate. In felul acesta, isi poate contura o comunitate din ce in ce mai numeroasa si implicata, lucru esential pentru viitorul oricarui proiect crypto. O comunitate numeroasa si activa atrage parteneriate noi, iar parteneriatele sunt fibra oricarui oracle provider.

  • economia digitala din jurul protocolului. Pe langa faptul ca moneda are utilitate, avand tot supply-ul deja in circulatie, este probabil cel mai atractiv factor, dintr-o perspectiva investitionala.

  • renuntarea la PoW. Nu exista o data exacta pentru upgrade, dar se presupune ca va fi implementat pana la finalul anului 2021.

Pe viitor, cred ca aceste trei elemente pot duce Tellor la urmatorul nivel. Totusi, acest lucru tine foarte mult si de evolutia proiectelor de genul acesta care pare ca vin cu pasi repezi din urma.

Andrei

==================

3 Crypto Headlines that matter

  1. Paypal pregateste o lansare care sa ii consolideze pozitia pe piata crypto. Asemenea celor de la Square care au decolat odata ce au deschis poarta crypto catre clientii lor, Paypal ar putea deveni "the crypto app" daca se misca repede si fac cateva achizitii strategice de impact in perioada urmatoare.

https://cointelegraph.com/news/paypal-s-crypto-super-app-set-to-roll-out-soon

Iar asta pe langa echipa de crypto pe care o construieste la Dublin.

  1. S-a lansat zilele trecute MiamiCoin, un proiect al orasului care se regaseste si in umele tokenului. Practic oamenii vor putea sa investeasca in propria urbe iar fondurile vor fi utilizate pentru a finanta proiecte si evenimente locale. Ideea apartine unui proiect mai vast numit CityCoin care emuleaza intr-o oarecare masura principiul din spatele Chiliz. E o idee de urmarit pentru ca are un potential de disruption imens.

  1. Stiu ca foarte multa lume a spus ca El Salvador nu conteaza si ca va trece mult timp pana cand o tara serioasa ( whatever this means) va face acelasi pas. Problema este ca toti cei care gandesc astfel nu vad unde merge pucul ci unde este el deci rastimpul pana cand o tara "mare" va face bitcoin legal tender nu va fi pentru ei o fereastra de oportunitate ci una de gura-casca.

Reply

or to participate.