• CATS
  • Posts
  • The Crypto Insider PRO #52: The Great Depression or Money Printer back on?

The Crypto Insider PRO #52: The Great Depression or Money Printer back on?

 

Disclaimer: Tot ceea ce scriem in newsletterul “The Crypto Insider PRO” e o radiografie a industriei asa cum o vedem noi, prin prisma informatiilor care sunt publice pentru toata lumea. Nu suntem in masura sa dam sfaturi investitionale nimanui, prin urmare ceea ce faceti cu propriul capital este o decizie personala.

Inainte de toate, un aspect tehnic: pentru ca e-mailul e destul de lung, Google il va taia si va afisa un mesaj pe care trebuie sa dati click pentru a vedea tot e-mailul intr-o noua fereastra.

Pentru cei care nu ati fost la TST-ul de pe 29 iunie de la Apollo 111, maine, duminica, iese episodul povestitorului nostru: Cosmin Tronaru. Despre Apple & Metaverse. 

O sa il gasiti aici: 

Like, Subscribe, share, all the good stuff e mega-apreciat! 

In newsletterul de azi: 

Vlad analizeaza posibilitatea ca economia lumii sa intre intr-o perioada mai neagra decat o simpla recesiune. 

Endi aduce in prim plan Lens Protocol, infrastructura pentru social media descentralizata

Matei diseaca GHO, stablecoin propus pentru ecosistemul Aave

Shinmen analizeaza integrarea Polygon ID cu Polygon DAO.

The Macro

Am fost plecat o saptamana, dar pietele nu te asteapta sa te relaxezi pentru a face miscari majore. Chiar si asa, e important sa mai scoatem putin capul din grafice si stiri pentru a fi mai aerisiti cand privim tabloul macro. Nu vreau sa va impacientez dar…ne apropiem de momentul in care mai-marii lumii vor avea de luat o decizie importanta: The Great Depression all over again sau Money printer back on? 

In ceea ce priveste economia mondiala vreau sa va atrag atentia asupra vizitei lui Biden in Arabia Saudita pentru ca de acolo pot veni o serie de raspunsuri la problemele care par ca tot fac compound pe masura ce inflatia a ajuns in Statele Unite la 9.1%, pentru prima data in ultimii 40 de ani.

Foarte pe scurt: 

  • Un pret tot mai mare al petrolului este combustibilul pentru o continuare a cresterii inflatiei intrucat acesta sta la baza tuturor economiilor. Pe 27 iunie, pretul unui baril era $122.75, nivel nemaintalnit de la criza din 2008. Nu e de mirare ca inflatia pe iunie a fost atat de mare. DAR, pentru ca exista un dar, pretul a scazut de atunci pana la sub $100 ( $97.59 azi) si a atins un minim de $90.38 ( bounce din 50 MA pe weekly)

  • Daca Arabia Saudita va da drumul la mai mult petrol pe piata, pretul va scadea simtitor numai pe baza stirii iar asta, foarte important pentru noi europenii, va mai lua din leverage-ul cel mai mare pe care Putin il are dpdv energetic. Vedem deja cum nemtii sunt ingrijorati ca nu stiu cand va reincepe sa curga gazul pe NordStream 1. In plus, Putin stie ca mai are 1 an, maxim 2 pana cand statele europene isi vor construi solutii alternative. 

Unde vreau sa ajung e ca in august, cand vom avea cifrele pe inflatie, ma astept ca acestea sa fie dramatic mai mici, cu atat mai mult cu cat in iulie se va reflecta perfect cresterea de 0.75% din iunie. Luand in calcul ca odata cu aceasta crestere la 9.1%, FED-ul va creste cel mai probabil inca o data dobanda de referinta ( 0.5% pare decent, dar daca o vor face din nou cu 0.75% sau chiar cu 1% inseamna ca suntem in DEEP SHIT) e safe to assume ca economia va incepe sa reactioneze violent ( mai ales ca 2Y Bonds ar fi mai mici decat dobanda de referinta). 

Ok, so what? 

Well, fara cresterea iminenta de la sfarsitul lunii asteia, FED-ul e deja in punctul in care ar trebui sa treaca la easing. Dar hei, rata inflatiei spune ca trebuie more tightening! 

 

Prin urmare, dupa ce in US companiile listate la bursa vor anunta performantele pentru Q2 ( care vor fi proaste) vom asista la inca un pas in sensul incetinirii economiei. Preturile la commodities deja urla RECESIUNE: 

Iar cuprul, fundamental pentru economia lumii, este un barometru foarte edificator pentru sanatatea intregului sistem. Cum arata? 

 

Iar la nivel de currencies, tabloul arata la fel de sumbru: 

EUR/USD

GBP/USD:

JPY/USD:

Deci daca economia din US e la limita intre recesiune si depresiune, Europa, pe fondul masurilor tarzii luate de European Central Bank, pare condamnata la o perioada mai neagra decat ceea ce se va intampla in Statele Unite. 

The Great Depression a durat 10 ani si a fost o perioada dureroasa pentru americanul de rand. FED-ul va face orice sa evite un astfel de scenariu, iar arma de ultima instanta ( la care cred ca va apela) va fi tiparnita inapoi pe printing mode. Asta nu inseamna AUTOMAT ca pietele vor creste cum au facut-o in pandemie, pe acelasi fond. Ramane de vazut daca se va ajunge pana acolo si daca da, cum vor reactiona pietele. 

Nu vreau sa ma lungesc dar exista mai multe argumentele in sensul celor enuntate mai sus. Evit sa intru in chestiuni complexe care nu sunt foarte simplu legate unele de altele, dar ca investitori in crypto si oameni care traim pe acest pamant e mai important ca oricand sa intelegem cateva concepte-cheie. Numai asa ne vom pozitiona corect si vom profita de pe urma vremurilor tulburi care vor veni iar peste ani cand copiii sau nepotii ne vom intreba ce am facut in 2022-2023 le vom putea spune cu zambetul pe buze ca am reusit sa iesim invingatori dintr-o perioada in care existau sanse f.mari sa iesim daca nu invinsi macar vulnerabili. 

LFG!

V

==========

Stay Curious

Lens Protocol

Cateva de pe Slack, (au venit si cu link-uri catre):

09 iulie, 01:38 am, Shinmen: Might be a good idea to join Lens

09 iulie, 03:28 am, Razvan: Pentru a avea acces la un profil pe Lens Protocol

12 iulie, 09:50 pm, Matei: Endi, ti-ai mintat lens profile-ul? 

Ce credeti, am facut fomo? Am facut, cum n-am facut?! Pusesem inclusiv pe thumbnail-ul de la episodul #41 din It’s NFTime o sticla din fundraising-ul facut de Pussy Riot:

 

Pe 8 iulie, activistele de la Pussy Riot au lansat colectia de NFTs Proof of Protest, pe Lens Protocol. Practic strang fonduri (crypto) pe care le doneaza integral catre 7 organizatii din US care s-au angajat in lupta de sustinere a drepturilor de reproducere a femeilor (dupa ce milioane de femei isi vor pierde dreptul constitutional la avort, decizia fiind pusa in mainile fiecarui stat individual). Au lansat 3 posibilitati, o sticla, 11 sau 3 lazi, care au costat 2, 20, respectiv 300 WMATIC. Cele de 11 sticle sau 3 lazi iti ofereau posibilitatea sa iti mintezi profilul pe Lens Protocol:

Dar ce e Lens Protocol? Pe 7 februarie aparea primul tweet care anunta Lens drept o infrastructura pentru platforme de social media descentralizate:

 

Dupa cum se prezinta chiar ei, iti poti crea un profil de social media, permisionless, non-custodial, tu fiind cel/cea care e in control. Iti detii profilul, decizi unde il folosesti, cum il folosesti si chiar cum il monetizezi. Ai putere asupra contentului, pe care il detii, ca pe un NFT, in wallet-ul tau. Conform Lens, e ultimul handle(username) pe care va trebui sa ti-l creezi vreodata pe o platforma de social. Destul de indraznet. Dar cum iti creezi handle-ul asta? Il mintezi. Doar ca (inca) nu sunt portile larg deschise. 

Pentru a fi invitat sa iti mintezi profilul, trebuia sa fi semnat open letter-ul lansat de ei, inainte de 5 mai. Unde au inceput in forta, cu ceva nume cu destul de multa influenta in spatiul web3, precum 3LAU, Ryan Selkis, gmoney.eth, Stani de la Aave (si de la Lens), Coopahtroopa, Camila Russo, Andrew Wang, Yano, pplpleasr & so on.

Solutia din prezent a fost cea oferita prin mintatul NFT-urilor de la Pussy Riot. Inca mai e posibila varianta de 3 lazi care costa 300 WMATIC, ~ $200 sau 0.2 ETH. 

Sunt sub 150 din 250 NFT-uri mintate momentan. Te conectezi cu wallet-ul (Metamask din browser), schimbi reteaua din Ethereum pe Polygon, e nevoie sa ai 300 de WMATIC (ii schimbi din Matic), dai collect postarii (practic mintezi NFT-ul), iar apoi intri pe Lens si dai claim handle-ului. Doar ca o sa iti spuna ca nu esti eligibil. Intri pe Discord-ul celor de la Lens, pe canalul #discord-support si ii rogi sa iti dea acces(atentie la formulare: cine intreaba de NFT-urile de la “PussyRiot”, va primi direct strike 1 din 5 maxim posibile, fiind un bot care detecteaza cuvantul pussy. Am descoperit dupa ce Cosmin primise vreo 2). 

Evident, vor mai exista multe momente in care cineva isi va putea minta profilul pe Lens, gratuit. Asa ar fi logic pentru o platforma care vrea sa concureze cu Twitter/Facebook/etc, intr-un mod descentralizat. Doar ca, momentan, sunt inca in Beta, abia de o luna fiind lansat mainnet-ul. Si, desigur, mai crapa una alta. Iar pana cand mai apar si alte portite de acces, cu cei 300 MATIC putem considera ca sustinem dreptul de a avea o decizie, care e pe cale sa fie luat pentru milioane de femei. Si mai putem considera ca punem umarul, contribuind si noi la adoptia web3 si tooling-ului necesar. Mai ales ca tot vorbim de noul CV, pe blockchain, unde se vede tot.

Cum functioneaza Lens Protocol?

Lens pune la dispozitie un protocol pentru oricine vrea sa construiasca o platforma de social media descentralizata. Se construieste modular si complementar. Totul incepe cu un cod open-source peste care devii pot sa construiasca tot felul de aplicatii, toate destinate interactiunii intre useri, care detin contentul si, desigur, il pot si monetiza. Fiecare nou feature la care ne putem gandi (in special pentru ca exista pe alte platforme cu care suntem obisnuiti), e nevoie sa fie creat de la 0. Astfel, devii din comunitate sunt invitati sa faca ce stiu mai bine: sa construiasca.

Lens Protocol e impartit in:

  • Dev Garden, locul in care developerii au cateva ghiduri dupa care pot coda;

  • Apps, locul in care se gasesc aplicatiile deja dezvoltate (chiar daca doar in beta momentan);

  • Ideas, unde sunt pregatite cateva prototipuri si concepte, despre cum vad fondatorii urmatorii pasi;

  • FAQ, unde gasim raspunsuri la (aproape) orice intrebare am avea.

Apropo de echipa, un punct foarte important il reprezinta credibilitatea founder-ului, si anume Stani Kulechov, care e founder si la AAVE (despre care scrie mai mult Matei mai jos), de asemenea unul dintre cele mai apreciate protocoale din ecosistemul DeFi.

Cum si ce s-a construit?. Aici un articol complet de la Lens cu tot ce s-a construit pana acum si cum functioneaza. Exista Lenster, prima experienta sociala contruita pe Lens. Te conectezi cu prietenii, dai like, le colectezi continutul, samd. Apoi avem Lens Leaderboard, unde vezi in timp real cele mai urmarite profile, date 100% publice, fara vreun algoritm care sa iti arate targetat ce considera. Apoi Cultivator, care iti permite sa vizualizezi network-ul si conexiunile pe care le ai, followeri comuni cu altii, samd:

La cum suntem obisnuiti, par niste lucruri foarte mici si sunt features pe care daca nu le-ai vedea la alte platforme nici n-ai sta prea mult prin preajma. Dar chiar pare totul la inceput si cei care sunt obisnuiti sa construiasca sigur se simt ca pestele in apa. Cititi despre toate in articolul celor de la Lens.

Ce e cu adevarat interesant? Intr-adevar orice interactiune devine un NFT. Vrei sa urmaresti pe cineva? Mintezi un NFT. Vrei sa lasi un comentariu? Sau sa dai cu inimioara? La fel, mintezi un NFT. Vrei sa dai mirror (varianta de retweet/share), mintezi alt NFT. Practic, asta inseamna sa iti detii contentul. Orice interactiune pe care o ai, sa o regasesti in wallet-ul tau (imi amintesc de primul tweet al lui Jack, vandut ca NFT pentru $2.9M).

Totul se intampla pe Polygon. Evident, pentru a exista cat mai multe interactiuni, e normal sa existe costuri cat mai mici. Asa explica si platforma, ca pun Pamantul pe primul loc, fiecare interactiune cu Lens Protocol are o amprenta de carbon redusa, fiind in acelasi timp pe un blockchain sigur, cu costuri reduse.

Desi abia la inceput, dupa o luna de main-net userii de pe Lens Protocol au castigat $125k, fara sa existe middle-mens. 

 

 

E foarte mult pana departe, dar arata ca un inceput tare promitator. Au mai fost si alte cazuri de retele de social care se doreaau descentralizate. De exemplu Voice, lansata pe EOS, in care s-au investit $150M si care a fost inchisa in aprilie anul trecut, care acum functioneaza ca un NFT marketplace.

Acum 2 zile, la fel, Farcaster, o alta platforma de social media descentralizata (unul dintre cei mai activi useri in 50 zile de beta e Chris Dixon) anunta un fundraising de $30M, condus de a16z:

 

Daca o reusi cineva, va fi un castig pentru noi toti. Daca nu, noi tot va fi trebuit sa fi incercat. Sa fi pus umarul acolo unde s-a putut. Sa fi interactionat. Sa fi scris despre. Sa fi scris pe. Peste ani si ani sa ne aducem aminte, ca am fost acolo. Cand toata lumea canta prohodul, noi eram in beta. Pentru ca aveam incredere in viitor. Si asta se va vedea. In CV-ul nostru. Cel de pe blockchain. Vor veni incercarile astea la pachet si cu un airdrop, asa cum ne-a obisnuit ENS, pentru ca le-am folosit produsul? Nu stiu, dar stiu ca doar implicandu-ne, vom avea mai multe sanse la un viitor asa cum ne dorim.

Pana atunci,

Ramaneti curiosi, 

Endi

=================

Prin ochi DAOstitutionali

News in GHOvernance

Acum o saptamana am fost (placut) surprinsi de aparitia unui proposal pe forum-ul Aave pe care toata media l-a avut in vedere: introducerea unui stablecoin nativ ecosistemului Aave, $GHO. Dar inainte sa vorbesc mai in detaliu despre ce este si ce inseamna cu adevarat proposal-ul (daca va trece), vreau sa va arat niste date despre Aave.

Conform DefiLlama, Aave este cea mai mare platforma de Lending in materie de TVL, cu o diferenta mai mare de 50% in fata celei de-a doua, JustLend, a ecosistemului Tron (observati si cresterea uriasa in ultima luna spre deosebire de scaderile celorlalte). In plus, pe locul 3, se afla Compound, celalalt gigant (care functioneaza pe retea comuna cu Aave, Ethereum). Aave are mai mult decat dublu TVL-ul Compound:

Mecanismele de functionare a platformei, numarul de chain-uri pe care este prezent si cele deja 3 versiuni Aave o fac sa fie cu adevarat competitiva.

Dar asta este doar pe partea de Lending. Deasupra Aave se afla, in prezent, o singura alta aplicatie, anume MakerDAO, cu ~50% mai mult TVL. Nefiind insa din aceeasi nisa, deoarece MakerDAO se ocupa cu CDPs - Collateralized Debt Positions, adica blocarea colateral-ului pentru crearea stablecoin-ului DAI.

Introducing GHO

Noul proposal Aave introduce GHO, un stablecoin overcollateralized (deci similar cu DAI). Scopul pe care-l mentioneaza moderatorii proposal-ului pe forum este acela de a creste piata de decentralized stablecoins, nu de a fi in competitie directa cu… DAI.

Argumentul are, in spatele sau, sens. Fiindca GHO isi propune sa fie colateralizat de un cos de cryptomonede la discretia utilizatorului. Mecanismul de minting si burning este acelasi ca la DAI insa o diferenta legata de colateral este aceea ca in cazul GHO, colateralul depus va putea acumula dobanda spre deosebire de colateralul necesar DAI care sta idle.

Daca proposal-ul va trece, sunt increzator ca Aave are sanse (cu un management bun al operatiunilor) sa intreaca Maker. Sa ai un stablecoin nativ ecosistemului, fully backed by assets, iti permite sa controlezi incentive-urile de pe platforma. Spre exemplu, planul cu dobanda pe care creditorii o platesc este sa revina 100% DAO-ului, lucru care e foarte probabil sa devina o sursa semnificativa de venit ce va putea fi folosita pentru a inova in continuare, plata echipelor, diversificarea trezoreriei.

De ce GHO face Aave mai competitiv

Mai jos, exprimat in numere, este compozitia imprumuturilor de pe Aave:

De jos in sus avem:

  • USDC, in prezent $1.7b in imprumuturi lunare

  • USDT, $675m

  • DAI, $453m

  • WETH, $417m

Chiar daca GHO ar captura jumatate din valoarea imprumuturilor in DAI, un APY de 1,5% (presupunand ca se doreste sa inceapa competitiv, cu toate ca rata de dobanda ar trebui setata de catre piata), ar aduce anual un extra $3,375m in trezorerie, aproximativ $281k pe luna (la cifrele de azi). Deloc rau. In prezent, cu intregul downturn si recesiunea, Aave tot este liderul detasat si in materie de venit:

Diferenta dintre Aave si Compound, a doua platforma ca revenue, este de 5x (graficul calculeaza revenue zilnic).

In plus, Aave mizeaza pe cresterea organica a GHO prin adoptia solutiilor L2 (mai ales fiindca Aave este prezent pe atatea chain-uri). Pentru holderii de stkAAVE vor exista subsidii pentru mintarea GHO, adica vor putea obtine un discount pentru crearea de GHO, fapt care ii va putea ajuta (chiar incentiviza) sa faca arbitraj.

Situatii de adresat

In proposal este mentionat ca DAO-ul va stabili rata dobanzii de imprumut, lucru care a starnit intrebari din partea comunitatii deoarece, cunoscand procesul greoi al voturilor in DAOs (sau/si lipsa participantilor), un lucru care este necesar sa se schimbe algoritmic in functie de conditiile din piata nu este cel mai bun loc in care sa fii inflexibil. Deocamdata, echipa nu a adresat cu o solutie problema insa cred ca, daca se doreste ca DAO-ul sa aiba macar partial control, se poate merge pe varianta de marja fixa + o rata flexibila, precum IRCC in cazul Romaniei.

In plus, nu doar Aave va avea posibilitatea de mintare a GHO, ci isi propune sa introduca facilitatori - alte protocoale care sa poata minta/arde GHO si care trebuie sa fie aprobati de catre guvernanta Aave. Dorind ca in primele faze experimentul sa fie mai usor de controlat in cazul in care se intampla ceva rau, vor exista limite asupra cantitatii de GHO pe care acestia o pot genera.

Prin simplul fapt ca introducerea GHO permite detinatorilor de stkAAVE sa obtina discount-uri (astfel dand mai multa utilitate token-ului) alaturi de venitul transmis din dobanzi trimis catre trezorerie si invariabila popularitate pe care platforma o va castiga pe multitudinea de chain-uri, proposal-ul pare o idee mai mult decat buna.

In viitor, posibile utilizari ale GHO ar putea fi in directia RWAs (Real World Assets) precum in cazul Maker, mintarea token-ului cu tokeni de guvernanta ai DAOs drept gaj sau mintarea cu gaj de pe alte chain-uri fara a trebui sa fie aduse pe aceeasi retea.

Sunt curios de cum o sa se dezvolte aceasta initiativa si o sa urmaresc indeaproape progresele. Am mare incredere in puterea de a livra a echipei si cred ca, daca se va executa conform planului, va propulsa Aave intr-un loc din care va fi greu de dat jos.

Matei

=================

Polygon ID, DAOs si viitorul identitatilor digitale

Intro

Una din problemele fundamentale pe care le intalnim in DAOs si in Web3 este nevoia de asociere a portofelelor digitale cu o identitate umana. Multe ineficiente, sybil attacks si modele disfunctionale de guvernanta on-chain pleaca de la acest lips, insa una din proprietatile tehnologiei blockchain a fost tot timpul pseudonimitatea/abilitatea individului de a lua decizii sub maska lui Guy Fawkes. Deci, in concluzie nu le putem avea pe ambele, nu? 

Ei bine se poate, hai sa vedem cum functioneaza Polygon ID si cum ajuta Polygon DAO sa faca level up in ceea ce priveste guvernanta on chain.

Ce este si cum functioneaza Polygon ID?

Polygon ID vine in ajutorul Web 3 cu o noua solutie pentru generarea de identitati private pe blockchain, insa ce diferentiaza acest produs de restul este ca se bazeaza pe securitatea pusa la dispozitie de tehnologia ZK- proof. Mai precis, Polygon ID combina sistemul de identitati digitale creat de iden3 cu toolkitul Circom, ce permite programatorilor sa creeze aplicatii native Web3 bazat pe tehnologia ZK. Suna bine, nu? 

Pentru a folosi Polygon ID la potential maxim, un user trebuie intai sa descarce aplicatia mobila ce este disponibila atat pe Andoid cat si IOS, sa se conecteze cu portofelul digital prin introducerea seed phraseului/crearea unui nou portofel pe Ethereum si sa treaca printr-un proces de KYC si o scanare biometrica. Oh, w8 ai spus cumva KYC si seed phrase? Nu trebuia ca datele sa ramana private? Stiu, aceasta solutie cere destul de multe dar aici este foarte importanta intelegerea felului in care tehnologia ZK functioneaza. Datele personale sunt stocate ca hashed data si vor fi tot timpul in posesia utilizatorului si implicit pot fi sterse oricand din aplicatie. Dar, hai mai bine sa folosim puterea exemplului pentru a explica tot procesul:

Sa spunem ca vrei sa te alaturi unui DAO ce foloseste Polygon ID, iar cerintele sunt ca membrul sa aiba peste 18 ani si sa fie localizat in Romania/sa fie de nationalitate romana.(sa nu uitam, vom avea in curand legal frameworks pt DAOs pentru ca statul are “de muls” taxe si din Web3)

In acel moment utilizatorul va trebui sa treaca prin acel proces de KYC care va confirma cerintele, iar datele vor fi stocate sub forma unui hash care in momentul onboardingului va fi acceptat ca dovada ca viitorul membru respecta toate cerintele fara sa fie nevoie sa afiseze niciun fel de date personale.

Mai simplu de atat: mai stii tipul ala enervant de la securitate care nu te lasa sa intri la party pana nu ii aratai buletinul/sau ca i se parea lui ca e ceva dubios? Imagineaza-ti ca in loc sa ii arati toate datele tale personale, el va scana un QR si va primi confirmarea ca ai peste 18 ani sau ca nu ai fost scandalagiu in trecut. A big and fair middle finger din partea celor care tin la privacy si nu accepta subiectivitatea iar partea cea mai buna este ca elimina acel third party care se ocupa de procesarea datelor personale si pe care trebuia sa il crezi pe cuvant ca nu le vinde in batches la tot felul de agentii si organizatii pentru “binele societatii”. 

Use cases si integrarea cu Polygon DAO

Printre cele mai evidente use cases pe care le putem vedea din start este plusul pe care il aduce cand vine vorba de construirea credentialelor on-chain. Este foarte relevant sa stii ca in spatele unei adrese se afla un om si nu un bot, iar asta se leaga implicit si de guvernanta in DAOs. 

Am vazut in cazul Solend despre care am scris in newsletterul #50 cat de important este acest aspect si de ce avem nevoie de un sistem mai bun iar Polygon ID contribuie la aceasta nevoie. Polygon DAO are chiar un ongoing proposal unde se poate vota pe baza unui sistem de “weighted voting” care permite membrilor sa isi imparta puterea de vot uniform pentru a decide la nivel de comunitate in ce ordine vor fi prioritizate produsele construite de DAO fara sa fie nevoie ca ei sa aiba si calitatea de token holders.

Pe langa asta, use caseurile se extind si in zona de DeFi(credit scores), GameFi(player profiles), comunicare(retele de socializare native Web3) si chiar si in zona corporate/organizatii ce vor sa construiasca ecosisteme deschise ce au nevoie si de trust management. Cerul este limita la acest capitol.

Ganduri de incheiere

Polygon ID este ultimul produs rezultat din investitia de peste 1 miliard de dolari facuta de Polygon pentru dezvoltarea ecosistemului si construirea de aplicatii/tooluri native Web3. Nu este un tool perfect, si ar fi chiar absurd sa afirm asta mai ales ca in prezent este intr-un fel de Beta test insa este un pas important in directia cea buna. Eu va sugerez sa va jucati cu el si sa va familiarizati cu procesul, este foarte smooth si e important sa incercam diferite tools pentru a vedea mai obiectiv ce functioneaza si ce nu. 

Daca vreti sa aflati mai multe, check this out! ⤵️

Observe & Understand: that is my religion!

Alex ”Shinmen T”

Reply

or to participate.