• CATS
  • Posts
  • TCI #203: Drumul spre urmatoarea rezistenta

TCI #203: Drumul spre urmatoarea rezistenta

Ultima oara cand am facut-o, in saptamana 4 aprilie 2022, BTC era $46.000 si n-am reusit sa trecem deasupra, actionand astfel ca rezistenta.

Te punem la curent cu ultimele mișcări din piața Crypto și NFTs. Două ediții de 5 minute pe săptămână și le-o iei înainte tuturor!

In ultima perioada am auzit de suficiente persoane care sa-si fi pierdut banii pe CEX-uri (si ne pare rau daca ai fost prins in caderea FTX) sau chiar pe Ledgere sau Metamask. De aceea, Stakeborg Academy se mandreste incepand de astazi cu un nou curs despre securitate, menit sa te invete cum sa-ti pastrezi fondurile in siguranta, explorand multiple verticale.

Asa ca daca esti abonat, poti incepe sa-l parcurgi – iar daca nu, iti oferim un trial de 14 zile ca sa testezi tot ce ofera Stakeborg Academy. Toate beneficiile pentru nici macar un leu.

  • 📈 Matei’s Update 

  • 🕵️ Prin gaura cheii

  • 🎵 Ce urmeaza pentru NFT-uri? - MEANiX

  • 📺 Ca sa tineti minte, sa nu uitati

  • 📚  Razi ca prostu`

Suntem concisi! Ai sa termini de citit newsletter-ul in: 5 minute

📈 MATEI'S UPDATE

Ne aflam in prima saptamana de aproape un an in care ne intersectam cu linia mov, 50SMA pe weekly. Ultima oara cand am facut-o, in saptamana 4 aprilie 2022, BTC era $46.000 si n-am reusit sa trecem deasupra, actionand astfel ca rezistenta. Doua luni mai tarziu ne aflam deja in range-ul din care abia am iesit, pe la $20.000.

Saptamana trecuta am avut o respingere usoara de la acelasi nivel insa inchiderea a fost destul de multumitoare pentru bulls, reusind sa fie in jurul valorii de $24.400 cu un volum impresionant, al treilea cel mai mare inregistrat pe perechea BTC/USDT pe Binance. Semnele pe care vrem sa le vedem pentru trecerea deasupra 50SMA si potentiala ei transformare in suport.

Faptul ca BTC a scos capul deasupra rezistentei a permis alts-urilor sa se entuziasmeze si sa aiba inca o tura de cresteri deasupra rezistentelor locale. La momentul scrierii, ETH este deocamdata underperformer si asteapta cel mai probabil reactia BTC pentru ca apoi sa o urmeze fidel, aflandu-se in acelasi loc ca si BTC. In cazul alts-urilor, un rejection de la acest nivel ar insemna cel mai probabil scaderi cu double digits.

Pe langa ce va povesteam in newsletter-ul anterior despre planurile Trezoreriei Americane si constrangerea cauzata de apropierea de debt ceiling, zilele astea aflam ca si in China avem parte de politici monetare expansioniste:

Practic, PBoC (People’s Bank of China) a introdus $92 miliarde in economie folosindu-se de reverse repos (acord de rascumparare inversa), diferit de QE-ul obisnuit. Aceste acorduri functioneaza de obicei intre doua banci in urmatorul fel: exista un vanzator care, din diverse motive (precum nevoia de lichiditate) este dispus sa isi vanda activele astazi la un pret pentru a le rascumpara ulterior (de obicei ziua urmatoare) la un pret mai mare. Diferenta de pret este dobanda platita pentru “imprumut” care dispune de gajul activelor vandute.

In cazul Chinei, banca centrala foloseste reverse repos pentru a stimula economia prin scaderea dobanzilor. Ceea ce inseamna ca in timp ce FED-ul pastreaza dobanzile ridicate ca sa calmeze inflatia, un nou catalist inflationist si-a facut aparitia de pe cealalta parte a globului. Deloc ceea ce ne doream pentru o revenire sanatoasa a lichiditatii in sistem.

In vremuri fragile la nivel macro este important ca eforturile globale sa fie concentrate si in aceeasi directie. Daca Japonia si China nu ajung la un consens cu vestul ne putem astepta la vremuri tulburi pentru piete.

Matei

🕵️ Prin gaura cheii

Nu poate fi negat că viziunile asupra banilor sunt la fel de dificil de descris așa cum sunt traseele norilor pe cer. Pentru a înțelege cu adevărat utilitatea cryptomonedelor trebuie să înțelegem mai intâi ce sunt banii. In cursul „Blockchain: Bazele următoarei ere tehnologice” am dedicat un capitol intreg înțelegerii banilor și îl poți accesa și tu GRATUIT timp de 14 zile.

📝 Notes from MEANiX

  • Volum: 6.35ETH;

  • 677 NFT-uri vandute in aceasta colectie Open-Edition;

  • Reflection este ultimul episod al sezonului 1 din povestea artistului;

  • Cred ca ROHKI este unul dintre artistii cu cel mai mare potential de a izbucni si de a deveni primul artist web3 mainstream;

Niciun marketplace major de NFT-uri nu mai garanteaza secondary royalties. Ce urmeaza pentru NFT-uri?

Raspunsul cel mai evident este urmatorul: “on-chain enforcement tools for royalties”. Atat OpenSea, cat si Blur, vor continua sa garanteze redeventele colectiilor care au folosit un astfel de tool. Artistii si proiectele care au lansat NFT-uri in trecut nu mai pot schimba nimic on-chain, din pacate, dar s-ar parea ca exista o speranta, cel putin pentru noii creatori. Singura problema este ca, din nou, este o chestiune de incredere. 

ERC-721, standardul pe care se bazeaza majoritatea NFT-urilor, are mai multe functii printre care si “transfer from”. Conform unui articol publicat in TheBlock, aceasta functie este motivul pentru care garantarea royalties-urilor on-chain este imposibila. Atat timp cat holderii de NFT-uri isi vor putea transfera NFT-urile catre un alt wallet, marketplace-urile vor putea sa omita orice royalty agreement.

Dar daca am recompensa colectionarii care platesc royalties? Nimeni nu se asteapta ca validatorii Bitcoin sa isi faca treaba pe degeaba, asa ca poate nu ar trebui sa ne asteptam nici ca investitorii sa faca alegerea morala fara sa fie recompensati.

O greseala fundamentala a platformei OpenSea a fost ca s-a bazat pe bunavointa oamenilor si a crezut ca traderii vor folosi platforma dintr-un motiv etic, in loc sa se duca la competitori si sa faca mai mult profit. Cel mai probabil discutiile strategice ale echipei OpenSea se desfasoara ca in video-ul de mai jos.

Lasand gluma la o parte, exista o luminita la capatul tunelului. De asemenea, se prezinta o oportunitate pentru alte platforme sa iasa la iveala fiind mai atractive pentru creatori.

La urma urmei, colectionarii vor trebui sa se duca acolo unde sunt colectiile. 

MEANiX.

📺 CA SA TII MINTE, SA NU UITI: 

Surprinzator, rezervele auditate OKX sunt intr-o stare mai buna (clean) decat cele ale Binance sau Huobi:

Din noiembrie si pana acum, inca mai aflam de puterea contagiunii evenimentului FTX:

Cu un trading volume peste BSC si Polygon, Arbitrum continua sa domine scena de L2:

Ca orice industrie emergenta, crypto creeaza locuri de munca (mult ravnite in perioade ca acestea):

SEC-ul nu (prea) discrimineaza, e pornit pe oricine are legaturi cu crypto:

  📚 Razi ca prostu'!

Cand piata scade, ne plangem de mila fiindca nu am vandut la timp. Iar atunci cand creste, ne panicam ca nu am cumparat suficient cat erau preturile mai mici. Just bear market things.

 “Ideea este ca intr-un bear market e la fel ca intr-o relatie romantica cu un sociopat. Si atunci cand crezi ca-i bine, tot rau e de fapt. Astfel ca in aceste perioade cand multi se retrag din ‘joc’ iar altii sunt frustrati ca au intrat prea sus, incep sa apara cele mai multe gauri in armura.” 

CryptoBully: 5 minute pe saptamana: haz, necaz si crypto. Subscribe here!  

👀🙉 WEEKLY WATCH & READ

  • Twitter thread: 

Despre ce inseamna sa ai un sistem disciplinar bine pus la punct si cum ti se poate schimba viata daca nu te tii de el, ilustrat cu poker:

  • Carte:

Understand psychology. O lectura usoara pentru neinitiati care contine foarte multe insight-uri bune despre cum functionam, cum gandim, cine suntem si cine credem ca suntem. Aici am aflat de Yerkes-Dodson law care vorbeste despre nivelul ideal de emotii pe care sa-l avem pentru a fi cat mai eficienti:

“Being angry or upset might mean that you do the washing-up more quickly and efficiently - but if those feelings are too intense, you might break things or drop them.”

  • Video:

As ever, Guy vine cu subiecte interesante pe care le explica rapid. Iar ARK si Cathie sunt pe watchlist-ul nostru, take a look:

Felicitari! In acest moment, esti abonat gratuit la newsletter-ul The Crypto Insider. Vrei mai mult? Abonează-te gratuit pentru primele 14 zile la StakeBorg Academy! Vei avea acces la cursuri despre Bockchain, NFTs si DeFi, Analiza Saptamanala de Piata ca sa stii unde se afla investitiile tale in crypto, acces la The Stakeborg Talks unde vei putea cunoaste oameni din mai multe domenii, pasionati de crypto si finante si acces la Newsletter-ul saptamanal PRO  care vine cu o analiza detaliata a tot ce inseamna piata crypto.

Newsletter-ul de azi a fost...

Alatura-te altor 10000+ de pasionati si tine-ne aproape:

Stiai ca avem newsletter free si in engleza? The Crypto Insider Report

Disclaimer: Tot ceea ce scriem in newsletter este o radiografie a industriei asa cum o vedem noi, prin prisma informatiilor care sunt publice. Nu suntem in masura sa dam sfaturi investitionale nimanui, prin urmare ceea ce faci cu propriul capital este o decizie personala.

Reply

or to participate.