• CATS
  • Posts
  • TCI #205: Directii globale pentru crypto la orizont

TCI #205: Directii globale pentru crypto la orizont

Piata crypto este in topul prioritatilor IMF, insa exista inca multa confuzie la nivelul incadrarii tokenilor in legile deja existente.

Te punem la curent cu ultimele mișcări din piața Crypto și NFTs. Două ediții de 5 minute pe săptămână și le-o iei înainte tuturor!

Ca sa minimizezi cat de mult posibil riscurile de a-ti pierde fondurile, ti-am pregatit un nou curs despre securitate in cadrul Stakeborg Academy. Daca esti abonat, poti incepe sa-l parcurgi – iar daca nu, iti oferim un trial de 14 zile ca sa testezi tot ce ofera Stakeborg Academy. Toate beneficiile pentru nici macar un leu.

Sneak peek al ultimului Market Update ce contine cateva dintre unghiurile noi discutate de Vlad si insight-urile cu care s-a intors din SUA. Restul de 80% din Market Update rezervat abonatilor Stakeborg Academy.

  • 📈 Matei’s Update

  • 🕵️ Prin gaura cheii

  • 🎵 NFT-uri in Paris -MEANiX

  • 📺 Ca sa tineti minte, sa nu uitati

  • 📚 Razi ca prostu`

Suntem concisi! Ai sa termini de citit newsletter-ul in: 5 minute

📈 MATEI'S UPDATE

Zilele trecute a avut loc intalnirea G20, unde cele mai mari si importante 19 de tari din lume (plus Uniunea Europeana care reprezinta statele membre) se intalnesc pentru a discuta diverse probleme si situatii care afecteaza membrii gruparii. In 2023, India detine presedintia G20 si headline-urile saptamanii (cele mai relevante pentru noi) contin cuvantul “crypto”.

IMF-ul, prezent la forum, a spus in mod public ca prefera sa creeze o legislatie in care crypto sa se incadreze in loc sa interzica de tot domeniul. So far so good, nu pare sa o luam pe urmele americanilor pana acum. Iar asta e important pentru ca un cadru legislativ propice crypto poate insemna un avantaj competitiv pentru UE in fata celorlaltor natiuni dezvoltate.

Kristina Georgieva, managing director al IMF-ului, a anuntat ca piata crypto este in topul prioritatilor IMF insa exista inca multa confuzie la nivelul incadrarii tokenilor in legile deja existente, ceea ce probabil va duce la crearea unui nou cadru legislativ. Simtiti schimbarea de atitudine? De la discutii despre interziceri am ajuns la o acceptare generala a importantei crypto… cu toate ca sunt folosite preponderent aceleasi argumente ca si ale lui Gensler (protectia consumatorilor). Ceea ce in sine nu este un lucru rau insa e important sa nu vedem niste directive globale care una spun dar alta fac, luand-o pe urmele executiei SEC.

Pana in toamna (data care coincide cu apropierea terminarii presedintiei Indiei la G20) ma astept sa vedem un document al IMF-ului despre ce ar putea fi considerat ca “atitudine generala asupra crypto”, daca nu chiar cu niste documente care sa incadreze deja crypto in noi (sper) clase de active. Cel putin asta indica IMF impreuna cu FSB (Financial Stability Board) ca vor face.

Stirile de mai sus au trecut pana in momentul de fata mai degraba pe sub radarul comunitatii crypto mai largi dar mi se par suficient de importante incat sa le luam in seama. Sigur, cele povestite mai sus sunt anunturile unor altor anunturi (de care ne-am saturat) dar ce trebuie sa preluam este schimbarea de atitudine.

Nu pe fondul ultimelor stiri ci mai degraba a ultimelor actiuni ale pretului, vedem in sfarsit un bine meritat pullback al DXY care a inchis saptamana trecuta definitiv deasupra rezistentei-transformate-in-suport de 104.5. Crypto si equities se bucura de niste breathing room la suport. Fara o directie clara dar cu o reactie asteptata, pietele stau in expectativa pentru viitoarele anunturi.

Matei

🕵️ Prin gaura cheii

Cum dovedim concret originalitatea unei piese de arta? Eliminand toate dubiile despre autenticitate, blockchain-ul autentifica orice bun nativ si introduce un nou strat de incredere pentru viata de zi cu zi. Completeaza-ti cunostintele parcurgand cursul “NFT: Noua frontiera a bunurilor digitale” care exploreaza multe alte verticale si pe care il poti accesa și tu GRATUIT timp de 14 zile.

📝 Notes from MEANiX

  • Volum: 1.9ETH

  • 50 de editii vandute ceva mai greu decat eram obisnuiti 👀

  • Sincer sa fiu, fiecare editie a lui Daniel Allan imi demonstreaza ce libertate le dau NFT-urile artistilor pentru a experimenta diferite stiluri muzicale. Adio frica de esec, de acum inainte artistii vor experimenta direct cu fanii lor.

NFT-uri in Paris

Gm din partea mea si a tuturor builderilor care au participat la NFT Paris. De la Coopahtroopa, la Diego Borgo, Thibault Launay (Exclusible), Ingi Erlingsson (Doodles Studio) si multi altii, am reusit sa ma conectez si sa rezonez cu multe dintre numele importante din acest spatiu. Trebuia sa imi ocup si eu timpul cu ceva avand in vedere ca am ajuns la main stage doar o singura data din cauza cozilor infernale…

Un subiect central al acestui weekend a fost OpenSea si decizia lor de a nu onora redeventele artistilor. In frunte cu Animoca, multe dintre brandurile prezente (web2 & web3) au criticat aceasta decizie.

Probabil cel mai interesant gand legat de aceasta noua etapa a OpenSea-ului a venit de la Yat Siu (Animoca), care a prezentat cum ‘higher property rights’ sunt strans corelate cu libertatea cetatenilor si produsul intern brut al unei tari. Statele Unite, Uniunea Europeana si Marea Britanie au legi stricte cand vine vorba de proprietatea intelectuala si incurajeaza inovatia, economiile lor beneficiind de pe urma acestor lucruri, pe cand in Coreea de Nord proprietatea intelectuala nici macar nu exista, iar cetatenii lor o duc cum o duc.

N-ar trebui sa fie la latitudinea marketplace-urilor daca onoreaza redeventele sau nu. Detinatorii de IP sunt singurii care au dreptul sa isi spuna termenii prin care creatiile lor pot fi exploatate.

Faptul ca OpenSea, Blur, si altii, au dat frau liber traderilor ar trebui sa fie ilegal, nu doar imoral. Si va fi in curand. Sunt sigur de asta.

MEANiX.

📺 CA SA TII MINTE, SA NU UITI:

  • Dovada ca sanctiunile functioneaza (predominant doar) pe fiat. Si sabia cu doua taisuri a proprietatii de anti-cenzura.

  • ZachXBT strikes again si, impreuna cu Binance, ii ajuta pe cei de la Platypus sa se repuna pe picioare dupa hack-ul recent:

  • Unde-i Justin, e distractie. Joci la alte mese cand orice transfer din portofel triggereste botii de pe Twitter:

📚 Razi ca prostu'!

Mai multa analiza fundamentala, la fel de mult haz. CryptoBully ti-a pregatit un nou tool - TUIT (The Ultimate Investing Tool), menit sa-ti faca viata usoara atunci cand cauti si investighezi proiecte. Toti abonatii au acces la el - iar daca nu esti, fugi si da subscribe folosind butonul de mai jos.

“Vrem sa va aducem sub radar, in principal, tokeni care ne intereseaza pe noi si care au fost recent, sau urmeaza sa fie lansati in piata. Un lucru insa este esential sa intelegi - noi doar iti prezentam aceste informatii pentru ca ulterior tu sa decizi, DACA aceste proiecte merita sa fie ‘investigate’ mai in profunzime sau nu.” 

CryptoBully: 5 minute pe saptamana: haz, necaz si crypto. Subscribe here!

👀🙉 WEEKLY WATCH & READ

Twitter thread:

Il pomenim pe Buffet cel mai des ca fiind anticrypto si explicam de ce argumentele sale nu stau in picioare cu adevarat. Dar nu putem sa nu-i oferim respectul pe care-l merita ca investitor:

  • Carte:

Measure what matters. Nu e usor sa te misti repede la dimensiunile Google. Tocmai de aia ai nevoie de un model care sa fie scalabil si sa functioneze atat cu echipe de 5 oameni cat si la nivel organizational cu 5 divizii formate din zeci de oameni fiecare.

“Contributors are most engaged when they can actually see how their work contributes to the company’s success. Quarter to quarter, day to day, they look for tangible measures of their achievement. OKRs speak to something more powerful, the intrinsic value of the work itself.” 

  • Video:

“Bogatii se imbogatesc iar saracii saracesc” nu se aplica doar persoanelor ci si tarilor. Economics explained e printre canalele mele preferate de Youtube si explica aici cum exodul creierelor, brain drain, (aplicabil si in Romania) creeaza un negative feedback loop din care pierdem cu totii:

Felicitari! In acest moment, esti abonat gratuit la newsletter-ul The Crypto Insider. Vrei mai mult? Abonează-te gratuit pentru primele 14 zile la StakeBorg Academy! Vei avea acces la cursuri despre Bockchain, NFTs si DeFi, Analiza Saptamanala de Piata ca sa stii unde se afla investitiile tale in crypto, acces la The Stakeborg Talks unde vei putea cunoaste oameni din mai multe domenii, pasionati de crypto si finante si acces la Newsletter-ul saptamanal PRO care vine cu o analiza detaliata a tot ce inseamna piata crypto.

Newsletter-ul de azi a fost...

Alatura-te altor 10000+ de pasionati si tine-ne aproape:

Stiai ca avem newsletter free si in engleza? The Crypto Insider Report

Disclaimer: Tot ceea ce scriem in newsletter este o radiografie a industriei asa cum o vedem noi, prin prisma informatiilor care sunt publice. Nu suntem in masura sa dam sfaturi investitionale nimanui, prin urmare ceea ce faci cu propriul capital este o decizie personala.

Reply

or to participate.